JUDO - EN SPORTVEREGINING SIMPELVELD

Verenigingsinfo

Judo en Sportvereniging Banzai is een Judo-, Jiu-Jitsu en een Aerobic vereniging. De trainingen staan onder leiding van ervaren en rijks gediplomeerd kader.

Banzai is lid van de Judo Bond Nederland ( D2SP62Q )

Sportvereniging Banzai heeft ongeveer 130 leden en heeft een Judo,Jiu Jitsu en Aerobic afdeling. Bij Banzai wordt sinds de oprichting op 1978 als J.v. Banzai, Judo beoefend. Vervolgens is er een tweede en derde tak van sport bijgevoegd, namelijk het Jiu Jitsu en verschillende vormen van Aerobic. Bij de Judo-tak trainen leden vanaf 4 jaar. Bij Jiu Jitsu vanaf 8 jaar.

Er is geen maximale leeftijd en er beginnen nog heel veel mensen op oudere leeftijd met een van bovenstaande sporten bij onze vereniging. De combinatie van zelfverdediging, veelzijdige lichamelijke oefeningen en een ontspannen, maar serieuze manier van lesgeven, spreekt sportieve mensen van alle leeftijden aan.

Naast de gebruikelijke trainingen bestaat er ruimschoots de mogelijkheid tot het bezoeken van stages van diverse grootmeesters of deelname aan wedstrijden (zowel regionaal, nationaal als internationaal). Bovendien kunnen cursussen worden bezocht, bijv. scheidsrechter of dojo assistent/ jeugdleider. Daarnaast zijn er ook jaarlijkse clubkampioenschappen, band-examens en regelmatig stage-trainingen. Daarnaast zijn er voor de judoka’s die aan wedstrijden willen deelnemen speciale wedstrijdtrainingen.

Naast het beoefenen van Judo,Jiu Jitsu en Aerobic staat onze club ook voor vriendschap en gezelligheid. Door het jaar heen worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd zoals o.a.: barbecue, zomerkamp, zomertraining, paasactiviteit, strandtraining, uit eten, familie-speurtocht, Nieuwjaars wandeling, etc. Deze activiteiten worden door de vereniging of door de bond georganiseerd. Deelname is natuurlijk geheel vrijblijvend.