JUDO - EN SPORTVEREGINING SIMPELVELD

Mail voor meer informatie naar de secretaris [email protected] voor meer informatie.


Combifit:

Gedurende deze combifit-lessen zullen wij van verschillende fitnessfacetten gebruik maken. Zoals onder andere: Zumba, Step-Aerobics en Tae-Bo. Hierdoor ontstaat een enorme variatie van elke les waardoor deze Combifit-lessen zeer afwisselend, toegankelijk en bovendien ook geschikt zijn voor iedereen die het leuk vindt om op muziek te trainen! Er wordt alleen gewerkt met compacte en korte choreografieën. De beginner kan op deze manier goed meekomen en door de afwisseling en de mogelijkheid om op je eigen niveau te trainen, is de les ook voor gevorderden een uitdaging.

De lessen hebben een hoge intensiteit en bestaan uit een warming-up waaruit we vervolgens gaan werken naar een choreografie met goed te volgen bewegingen. In het laatste gedeelte van de les komen spierversterkende oefeningen aan bod en wordt de nadruk hoofdzakelijk gelegd op Billen-Benen-Buik. Uiteindelijk wordt afgesloten met een heerlijke cooling-down. Er wordt gestreefd naar een betere houding, conditie en een beter spieruithoudingsvermogen. Het ultieme fitnessprogramma op basis van toegankelijke en afwisselende combinaties met als doel een optimaal trainingsresultaat. Vanwege het hoge calorieverbruik, de verschillende bewegingen en herhalingen op meeslepende muziek is dit dé manier om in vorm te komen.

Zumba:

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, samba en cumbia. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics. De naam komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het staat voor ‘snel bewegen en lol hebben’. Bij deze speelse workout maak je swingende dansbewegingen op het ritme van de muziek. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

Step-Aerobics:

Step aerobics of Steps is een vorm van aerobics waarbij gebruik gemaakt wordt van een opstapbankje. Doordat je beurtelings op en af het bankje stapt, worden vooral je benen, billen en heupen goed getraind. Tijdens een step-aerobics-training beweeg je meer op de maat van de muziek. Tijdens de training krijgen de deelnemers een choreografie aangeleerd, waarbij ze op het bankje stappen en armbewegingen doen. Het bankje staat vrij laag, zodat de spieren en gewrichten niet teveel belast worden. Deze vorm van fitness is makkelijk toegankelijk door het opbouwen van een choreografie. Door aan step aerobics te doen, verbeter je niet alleen je uithoudingsvermogen, maar ook je figuur en houding.

Tae Bo:

Tae Bo is een zeer intensieve High Impact Aerobics waarin je eenvoudige elementen uit de klassieke aerobics combineert met grondbeginselen en passen van vechtsport/boksen. Deze workout wordt gegeven op muziek waarbij je de verschillende trap- en stoottechnieken combineert tot een boks-aerobics choreografie. Dit is een les vol energie en erg goed voor je conditie, vetverbranding, balans, lenigheid en zelfverdediging. De activiteit bestaat hoofdzakelijk uit een evenwichtig gebruik van het bovenlichaam,armen en benen. Bij tae bo train je op een eenvoudige manier je uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht, coördinatie en snelheid. Daarbij worden de gewrichten grotendeels gespaard. In tegenstelling tot het boksen is er geen direct contact met het lichaam van de tae bo-sporter. Door het schaduwboksen kunnen er onmogelijk directe slagen ontstaan en vermindert zo de kans op blessures.

Algemeen: Behalve goede sportschoenen, handdoek, foammatje en een fles water heb je niets anders nodig. Onze groepslessen zijn groepstrainingen, wat het voor veel mensen erg gezellig maakt.